Romani de succes

#haine #designer #tinute #creatoare de moda #Silvia Terziu #romani de succes

INTERVIU EXCLUSIV Creatoarea de moda Silvia Terziu: "Romancele fac eforturi pentru a arata bine in orice situatie"

Creatoarea de moda Silvia Terziu, ale carei creatii au o raspandire internationala si care este stabilita de 5 ani la Paris, le ofera cititoarelor un interviu in exclusivitate despre tendintele in moda, stil, despre cum pot imbina armonios viata de familie cu cea profesionala, despre ce inseamna acasa.

 

Acasa.ro: Trei lucruri care va definesc?

SIvia Terziu: Feminitatea, familia si ambitia.

 
Ce designeri va inspira?
Marchesa - pentru feminitatea creatiilor, Ellie Saab - pentru lejeritatea tesaturilor, Marc Jacobs pentru ambitia cu care munceste.
 
Cu ce designeri ati lucrat?
Unul dintre designerii alaturi de care am lucrat a fost Marc Jacobs, pentru un defileu in curtea interioara a Muzeului Luvru, unde am avut ocazia sa vad o piesa vestimentara adusa pe scuter chiar cu 4 minute inainte de defileu. Am lucrat si cu Gianbattista Valli, tot pentru un defileu, pentru Moncler Gamme Rouge, o personalitate placuta si amuzanta, si, de asemenea, pentru Stephane Rolland, care mi-a oferit posibilitatea sa imi pun amprenta pe cateva piese vestimentare "grele", la propriu.
 
Ce designeri romani apreciati?
Imi place foarte mult Ingrid Vlasov, este o femeie implinita din toate punctele de vedere, imi plac creatiile ei si ambitia de care da dovada alaturi de echipa ei. Imi place, de asemenea, Maria Lucia Hohan, care a reusit sa arate Romania starurilor de la Hollywood, lucru pe care de abia astept sa il fac si eu.
 
Care este definitia stilului, in opinia dumneavoastra?
Pe marginea acestei intrebari se poate dezbate mult. Stilul il ai sau nu il ai. Nu poate fi definit in termeni pozitivi sau negativi. Fiecare se caracterizeaza printr-un stil al lui. Atunci esti tu, faci ceea ce crezi fara a tine cont de obiectile celor din jur, atunci iti impui un stil al tau…
 
Carei categorii de femei se adreseaza creatiile Silviei Terziu?
Vreau sa ma adresez unui numar cat mai ridicat de femei, de varste diferite, cu stiluri diferite, cu masuri diferite, de aceea creatiile mele accentueaza aspectele care ne ajuta sa ne simtim superbe in orice situatie. Am inceput sa lucrez si la o colectie de zi, astfel incat sa vin in intampinarea nevoii de a purta zi de zi o piesa vestimentara unica.
 
Unde v-ati expus creatiile pentru prima oara si cand?
Prima oara am expus la 12 ani, la Biblioteca Nationala din Timisoara, un desen facut la Scoala de Arte Plastice, scoala pe care o frecventam atunci, creatie pentru care am luat premiul 2. O piesa vestimentara am expus de abia in in perioada frecventarii Scolii de Moda din Franta, la Muzeul Postei din Paris, expozitie care a durat un an. Tinuta mea a fost expusa timp de inca un an in toata Franta, in cadrul Muzeelor Postei Franceze.
 
De cat timp sunteti stabilita la Paris?
Din Romania am plecat in 2001, iar in Paris locuiesc de 4 ani.

Ce v-a indemnat sa faceti acest pas?
Iubirea. Pentru arta, pentru oras, pentru mancare, pentru sotul meu.
 
Unde va considerati acasa?
Surprinzator, acasa ma simt oriunde. Oriunde reusesc sa ma integrez cu cea mai mare usurinta. Iubesc Romania, peisajele mirifice, ospitalitatea oamenilor. Imi pare insa nespus de rau ca nu o pot cunoaste atat de bine din cauza lipsei unor autostrazi care sa iti permita accesul la atatea peisaje care merita admirate. Iubesc Parisul, Roma, ma simt acasa atat in aceste locatii, cat si pe plaja, pe un baldachin, bucurandu-ma de mare…
 
Ce camere preferati?
Biroul si bucataria.
 
Cum arata casa ideala?
Casa ideala este casa unde te simti acasa. Mica sau mare, casa unde stai trebuie sa iti ofere linistea sufleteasca. De obicei, optam o casa cu peretii deschisi la culoare, cu ferestre mari si luminoase, in care ne simtim superbe, printre razele soarelui. Canapeaua este larga si primitoare, care ne cere cat mai multi musafiri, bucataria niciodata nu este prea mare, pentru tot ce am dori sa facem in ea. Pentru mine, casa ideala  este mai mult o locatie... un oras mare, unde la 5 minute de mers pe jos, pot sa vad marea, iar la alte 5 minute sa am o padure, unde sa merg la picnic cu copii... si nu departe sa fie si o partie cu zapada tot timpul anului, unde ceilalti membri ai familiei pot schia, iar eu pot sa profit de o piscina incalzita, urmata de un masaj, care ma va face sa dorm bine toata noaptea.
 
Cum se imbraca romancele? Se poate face o comparatie cu celelate europence?
Suntem latine, deci ne imbracam ca atare! Cateodata prea gatite, atente fiind la fiecare detaliu care ne compune o tinuta. Pe cand in marile capitale ale modei, Paris sau Milano, femeile adopta o tinuta mult mai lejera, lipsita de pretentii. Romancele prefera inca sa poarte articole mulate si sa fie pe tocuri in timpul zilei..
 
Ce va lipseste cel mai mult din Romania?
Familia si prietenii, serile unde ne adunam cu totii la povesti, fara sa ne dam seama de cat de repede se scurge timpul si se apropie orele diminetii. Apoi salamul de biscuiti si batoanele de lapte, sunt o gurmanda.


Puteti face o comparatie intre hainele din Romania si cele din Franta, ma refer la preturi, calitate?
Se pot face bineinteles o comparatie, dar intr-o mare masura accentul se pune peste tot pe culori, material, croi si pret. Diferenta este ca in unele parti nu se respecta aceeasi ierarhie a acestor criterii. In Romania avem rochii care depasesc ca pret valoarea de 2.000 euro, in Franta ele pot depasi 20.000. Cateodata insa, calitatea asa de dorit si la acest nivel de pret.

Cum definiti o rochie de seara eleganta?
Simplitate, material de calitate si croi pe masura, astfel incat sa ne simtim in largul nostru. Rochia trebuie sa fie lunga si cat se poate fara decolteu prea adanc
 
Care este tinuta ideala pentru birou?
O rochie lunga neagra, cu o curea in talie si balerini. Un birou mai neconventional, in viziunea mea.
 
Ce apreciati cel mai mult la femeile romance?
Eforturile continue pentru a arata bine in orice situatie, pentru a fi grijulii in relatia cu persoanele dragi. Din pacate insa, nu pot remarca un asemenea efort si in ceea ce priveste avansarea pe plan personal sau profesional.
 
Ce planuri de viitor aveti?
Sa fac cat mai multe femei fericite, prin tinutele pe care le poarta.
 
Cum impacati viata de familie cu cea profesionala?
Dumnezeu mi-a dat gemeni, ceea ce ma bucura enorm, sunt mandra de ei in fiecare zi. Nu e usor, abia au inceput sa mearga, dar reusesc sa realizez tot ceea ce imi propun: cand imi aleg tesaturi pentru un nou sezon, ei imi imprastie totul, »imi fac ordine» prin desene, nu este deloc usor. Am insa mai multa energie de cand sunt mama decat inainte, deoarece sunt mai constienta de trecerea timpului.
 
Creatiile dumneavoastra au o raspandire internationala. Despre ce tari este vorba?
Creatiile mele la inceput se puteau gasi in Bucuresti, la Boutique. Apoi incepand sa frecventez saloanele de moda, unde am avut posibilitatea sa cunosc mai multe persoane din bransa, am ajuns sa am creatii in magazine din Washington, Los Angeles, unde vizez covorul rosu, si nu demult am inceput demersurile pentru a intra pe piata asiatica, Singapore, Hong-Kong, China. In viitorul apropiat ma indrept cu pasi marunti inspre Dubai, unde creatiile mele pot avea un succes datorita simplitatii croiului si a materialului.

Ai o poveste de succes, care sa ne demonstreze ca SE POATE? Scrie-ne la adresa liana.hainarosie@acasa.ro pentru a impartasi experienta ta cu cei peste 1,7 milioane de cititori care "trec" zilnic pragul site-ului Acasa.ro. 

 
CITESTE SI:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea