Romani de succes

# brand romanesc # ulei presat la rece #romani de succes #Felicia Tulai

A transformat munca parintilor sai intr-un brand rasplatit la nivel european cu o stea de aur

 

Felicia Tulai, din comuna clujeana Luna, a renuntat, dupa 7 ani, la slujba sa in domeniul leasingului pe care o avea in Capitala ca sa alature mici afaceri de familie cu ulei presat la rece pe care o aveau parintii sai inca de acum 16 ani. Implicarea sa a dat roade: anul acesta a primit premiul "Superior Taste Award" cu o stea din aur din partea Institutului de Calitate si Gust de la Bruxelles.

 

Tatal Feliciei Tulai produce ulei presat la rece inca din 1998. in 2011, Felicia a decis sa renunte la viata sa din Capitala si se alature parintilor. "A fost anul in care m-am decis sa imi dau mie un an pentru a vedea daca pot sa creez un brand din munca parintiilor mei”, spune tanara, intr-un interviu pentru digi24.ro.

Inainte ca Felicia sa intre in afacere, uleiul presat la rece era vandut doar vecinilor si prietenilor. Acum, garajul a fost transformat in depozit, iar familia Tulai  a inceput sa produca si alte tipuri de ulei presat la rece, iar produsele sunt prezente in mai multe magazine (in special magazine bio) din tara.

In acest an, uleiul Luna Solai a primit premiul "Superior Taste Award" cu o stea din aur din partea Institutului de Calitate si Gust de la Bruxelles.

Uleiul produs de familia clujeana se gaseste acum in magazine din noua judete ale tarii, plus municipiul Bucuresti. Sunt obtinute, prin presare la rece, uleiuri de floarea soarelui, dovleac, in, nuca, rapita si cânepa. Potrivit digi24.ro, aceste uleiuri vor fi prezente si pe rafturile unor supermarketuri din Capitala.

Specialistii afirma ca uleiul presat la rece este un produs obtinut prin zdrobirea semintelor oleaginoase si presarea lor fara sa fie supuse unor procese termice. Folosirea caldurii la fabricarea uleiului sporeste cantitatea de produs obtinuta, insa reduce cantitatea de vitamine, minerale si substante nutritive, modifica aroma naturala, calitatea lor si aduce modificari organoleptice.

Ai o poveste de succes, care sa ne demonstreze ca SE POATE? Scrie-ne la adresa liana.hainarosie@acasa.ro pentru a impartasi experienta ta cu cei peste 1,7 milioane de cititori care "trec" zilnic pragul site-ului Acasa.ro. 

CITESTE SI:

Brasoveanul care a demonstrat ca inventivitatea nu are varsta! "Opera" sa, brevetata de OSIM

Sursa foto: agrointel.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea