Social

#bugetari #emil boc #profesori #recuperare #pierderi salariale

Emil Boc da asigurari: Bugetarii isi recupereaza pierderile salariale in 2012

Premierul Emil Boc a anuntat, marti seara, la Realitatea TV ca toti angajatii din sectorul bugetar isi vor recupera pierderile salariale in 2012. Masura este prevazuta in strategia fiscala pe 2012.

"In strategia financiar-fiscala pe care o avem in elaborare la Guvern, pentru 2012-2014, in privinta salariilor bugetarilor este preconizata recuperarea integrala pe parcursul anului 2012 a tuturor pierderilor salariale pe care le-au suferit in iunie 2010. Eu spun doar ce avem scris in strategia fiscala pentru 2012. Recuperarea in integralitatea daca nu facem pasi inapoi sau sa cedam in fata unor promisiuni fara acoperire. Sunt un om care face afirmatii asupra carora am astazi acoperire", a declarat Boc.

Totodata, seful Executivului a dat asigurari ca profesorii isi vor recupera drepturile salariale castigate in instanta, esalonat, tot in 2012. "Statul roman si Guvernul Romaniei va respecta orice sentinta judecatoreasca si orice decizie a ICCJ. Acesti bani se vor recupera esalonat in 2012, 2013, 2014, asa cum exista reesalonate drepturi salariale ale magistratilor din diverse sporuri. Prin legea bugetului pe 2012, se va stabili cat si cum se vor reesalona si plati aceste drepturi salariale, in functie de sentintele judecatoresti".

Primul-ministru a tinut sa sublinieze ca in acest moment Romania nu are banii necesari pentru majorarea salariilor cadrelor didactice: “Romania astazi nu are 500 de milioane de euro sa suporte majorarea cu 50% a salariilor profesorilor, pentru ca economia nu poate acoperi inca aceasta crestere salariala . Aceasta este realitatea, ne place, nu ne place, cruda, dar adevarata. Romania nu are resurse pentru salarii din anul 2008. Si eu as fi de acord ca salariile profesorilor sa fie de doua ori mai mari. Salariile medicilor s-ar justifica sa fie de doua ori marite. Salariile politistilor la fel sau ale judecatorilor. Toti justifica o marire de salariu. Din nefericire, astazi Romania nu are aceste resurse pentru a acoperi aceste necesitati si cresteri salariale ".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea