Media

#marcel iures #teatru # interviu marcel iures # nocturne

Ce tratament i-a dat Marcel Iures lui Morgan Freeman pentru durerile de spate

In ultima ediţie din acest an a emisiunii Nocturne, de la TVR 1, Marina Constantinescu l-a avut ca invitat pe actorul Marcel Iures. Acesta a vorbit despre aventura sa la Hollywood, dar si despre Revolutie, libertate, teatru si regizori. 

„M-am născut la Teatrul Bulandra”, spune actorul care a avut curajul să părăseacă teatrul românesc pentru necunoscutul drum american. Despre cum ne-a schimbat Revoluţia, Marcel Iures spune: „La Revoluţie, înainte de toate, am învăţat să înjurăm. După care, am învăţat să spunem „nu". Am continuat să spunem „nu" la aproape orice - privatizării, educaţiei, culturii".

Lui Marcel Iures îi plac atât cuvântul „provocare", cât şi conceptul în sine. De aceea, poate, ar fi rămas în America... „Am vrut să rămân la Hollywood, să facem milioane! dar eu nu mi-am dorit să mă mut în America. Eu sunt produsul culturii româneşti."

Iar despre experienţa americană, Marcel Iureş îşi aminteşte: „Eu şi cu Morgan Freeman ne plângeam de dureri de coloană. Ne-am consultat reciproc tratamentele şi eu i-am dat un paracetamol". Cu un ton mai serios, actorul a continuat: „Am băgat de seamă că toţi creatorii de film plini de premii sunt foarte trişti. E bizar! De ce sunt nemulţumiţi? Ştiu, facerea filmului e un proces îngrozitor...".

 Şi tot la Nocturne, Marcel Iureş recunoaşte că, în ceea ce priveşte munca sa, este dependent de regizorii de poveste. Cât despre eroinele din filmul românesc, actorul consideră: „E o lipsă de eroine. Femeia din filmul românesc aproape că nu există!". Urmăriţi întregul dialog al realizatoarei cu actorul Marcel Iureş oricând aveţi timp – pe TVR+.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din media

Top

Cauta-ti perechea