Media

#premii #cna #sanctiuni #teo trandafir #tablidizare

CNA ia atitudine: iata ce vedete a interzis pe micul ecran

Consiliul National al Audiovizualului a inceput sa ia o atitudine din ce in ce mai ferma in fata fenomenului de tabloidizare a televiziunilor. Orice abatere a prezentatorilor sau scene cu tenta de cancan sau de prost gust ar putea disparea in curand de pe micile ecrane. Iata ce masuri a luat CNA in fata tabloidizarii:

Prima victima, Bianca Dragusanu

Fosta asistenta TV Bianca Dragusanu urma sa aiba in curand o emisiune la postul Antena Stars, nume ce lua locul Antenei 2.

Valul de publicitate si prezentarea facuta in fata CNA pentru acordarea licentei au dus la o reactie negativa din partea membrilor CNA, care au respins cererea Intact Group, pe motiv ca personaje precum Bianca Dragusanu si genul de emisiuni tabloide nu sunt bine-venite in media romaneasca.

"In prezentarea postului este o tabloidizare suta la suta. Sunteti producator si la Acces Direct si la Un show pacatos, iar acest lucru nu face decat sa-mi confirme ca acest post va fi 24 de ore din 24 Acces Direct si Un show pacatos. Nu voi sustine niciodata tabloidizarea unui post de televiziune asa cum o sustineti dumneavoastra. Eu, personal, nu votez grila cu prezenta acestei vedete in ea. In octombrie au fost sute de reclamatii pe subiectul care nu se mai termina pe principalii radiodifuzori cu casatoria, cu mizeriile, cu tot ce tinea de intimitatea lor" a declarat Narcisa Iorga, membru CNA.

In urma reactiei CNA, Intact Group ar fi renuntat deja la serviciile Biancai Dragusanu, potrivit realitatea.net. Astfel, fosta asistenta TV a primit o lovitura dubla: critici dure din partea CNA, dar si pierderea unui venit lunar de 16.000 de euro.

"Cand am aflat aceasta decizie am inceput sa plang. Nu mi-am imaginat ca niste oameni inteligenti de la CNA sa vorbeasca despre un om pe care nu il cunosc. Ii invit sa vizionam impreuna primul material din aceasta emisiune si vedem atunci. E o emisiune pe care mi-o doresc enorm. Acolo este vorba despre o emisiune educativa prin care eu le explic fetelor ce greseli sa nu faca. Ce greseli am facut eu in trecut si ce nu ar trebui sa faca el. Ceea ce sunt eu acum se datoreaza autodisciplinei mele. Tinerele care imi cer sfatul vor fi invatata sa nu se infometeze, sa nu isi distruga sanatatea si lucruri pe care le-am facut eu. ", a spus Bianca Dragusanu in cadrul emisiunii "Acces Direct".

De altfel, presedinta CNA, Laura Georgescu, a confirmat ca principalul motiv care a dus la decizia neacordarii licentei Antena Stars a fost in mare parte Bianca Dragusanu.

"Principala problema pe care o am cu Bianca Dragusanu este ca nu este antrenata pentru un astfel de show. Doamna Dragusanu, trebuie sa parcurgeti codul si legea audiovizualului. Pana cand eu nu ma asigur ca in calitate de gazda a acestui show veti fi pregatita, eu nu votez. Trebuie sa faci un training. Nu te nasti un om de televiziune", a declarat Laura Georgescu.

Principala problema pe care o am cu Bianca Dragusanu este ca nu este antrenata pentru un astfel de show. Doamna Dragusanu, trebuie sa parcurgeti codul si legea audiovizualului. Pana cand eu nu ma asigur ca in calitate de gazda a acestui show veti fi pregatita, eu nu votez. Trebuie sa faci un training. Nu te nasti un om de televiziune", a declarat Laura Georgescu.

CNA premiaza excelenta

Miercuri, 11 decembrie, CNA a aratat ca stie sa aprecieze si lucrurile bune care se intampla in televziune. Astfel, pentru a da un exemplu de vedeta TV care merita laude, CNA a recompensat-o pe realizatoarea TV Teo Trandafir pentru revenirea sa in televiziune si pentru emisiunea "Teo", pe care o modereaza la Kanal D.

"Dedic premiul acesta managementului Kanal D, cu toata iubirea. Incercam sa aducem in emisiune oameni care au, intr-adevar, ceva de spus", a declarat Teo Trandafir.

Sursa foto: dnews.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea