4 curiozitati despre orasul olimpic Soci

Jocurile Olimpice de la Soci

#curiozitati #rusia #soci #jocuri olimpice #jocuri olimpice soci #orasul soci

4 curiozitati despre orasul olimpic Soci

Jocurile olimpice de iarna au inceput, astazi, 7 februarie, intr-unul dintre cele mai calduroase orase-statiuni din intreaga Rusie. Soci, intrucat despre el este vorba, ascunde mai multe secrete decat atat, fiind si statiunea preferata de multi oligarhi si politicieni rusi, insusi presedintele Putin avand doua case de vacanta aici. Iata 4 curiozitati despre gazda Jocurilor Olimpice de anul acesta.

1. Statiunea ologarhilor

Oricine e cineva in Rusia detine o casa de vacanta in Soci, scrie CNN.com. Statiunea a devenit faimoasa in anii '30, atunci cand Iosif Vissarionovici Stalin si-a construit aici o asa-numita "dacha" (casa de vacanta). De atunci, Soci a devenit destinatia favorita pe timp de vara pentru foarte multi politicieni rusi, inclusiv Vladimir Putin (care are doua case aici), dar si pentru oligarhi.

2. Olimpiada de la Soci nu are loc la Soci

Contrar aparentelor, Olimpiada de la Soci nu are loc chiar in statiunea cu acelasi nume. Atletii concureaza in Adler, o zona in interiorul Marelui Soci, aflata la nord de teritoriul separatist Abkhazia din Georgia. Probele sportive in aer liber au loc pe masivul muntos Krasnaia Poliana.

3. Fumatul este interzis in restaurantele si barurile din Soci

Editia de anul acesta a Jocurilor Olimpice de la Soci reprezinta cel de-al doisprezecelea astfel de eveniment sportiv unde autoritatile au interzis fumatul. Totusi, in Rusia, aproape 60% dintre barbatii adulti si 40% din totalul populatiei adulte fumau cu regularitate in 2012, potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii.

Vanzarea tigarilor si fumatul au fost interzise in centrul olimpic, cu exceptia zonelor special amenajate. Totodata, fumatul este interzis in toate resturantele si barurile din interiorul Parcului Olimpic.

4. La Soci au fost antrenate primele maimute din Rusia care au zburat in spatiu

Maimuta in costum de astronaut a fost unul dintre celebrele simboluri al Razboiului Rece, lupta dintre URSS si SUA. La Soci au fost antrenate primele maimute din Rusia, pentru a putea fi capabile sa ajunga in spatiu.

Astfel, Abrek si Bion au fost antrenate aici pentru o misiune de o saptamana in decembrie 1983.



Sursa foto: eurosport.ru

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea