IT & C

#lcd #televizor #bacterie

Televizoarele LCD vor putea lupta impotriva bacteriilor

In curand, LCD-urile vor insemna ceva mai mult decat niste simple dispozitive pentru divertisment si vor avea o important mai mare in vietile oamenilor. Cercetatorii de la Universitatea din New York si Marea Britanie au transformat alcool polivinilic (PVA) din componenta LCD-urilor, intr-o subtanta antimicrobiana care este capabila sa distruga bacteria Escherichia Coli sau stafilococul auriu .

Cercetatorii au precizat ca alcoolul polivinilic, care se gaseste in ecranele LCD-urilor ( Liquid Crystal Display ), are proprietati de regenerare tesutului scheletului uman, poate fi folosit in diferite pastile si medicamente sau ca dezinfectant folosit in spitale si case.

Doctorul Andrew Hunt de la York Green Chemistry Centre of Excellence in the University's Department of Chemistry a declara ca noua descoperire va putea totodata sa reduca considerabil si cantatitatea deseurilor de electronice, materialul prelucrat din aceste dispozitive fiind foarte folositor in studiile lor.

"Prin incalzirea si racirea PVA-ului, alcoolului polivinilic si apoi desidratarea lui cu etanol, realizam un material care are un mare potential in biomedicina"
, a declarat doctorul Andrew Hunt.

Aceeasi cercetatori au descoperit ca propritatile alcoolului polivinilic sunt sporite daca substantei i se adauga nanoparticule de argint. Urmatoarea etapa este testarea alcoolului polivinilic in compozitie cu alte materiale si posibila introducere a acestuia intr-o paleta cat mai larga de electronice si nu numai, in asa fel incat sa devina benefic publicului larg.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele