IT & C

#laptop #smartphone #vanzari

Telefoanele si laptopurile scumpe, in topul vanzarilor online

In ciuda crizei, romanii cumpara laptopuri si telefoane mobile scumpe din magazinele online.

Topurile de vanzari ale magazinelor online eMAG, PCFun.ro si Domo sunt dominate de telefoane mobile scumpe, de laptopuri si de televizoarele cu ecran plat.

In Romania, media cheltuielilor pe cap de locuitor pentru produse electronice , electrocasnice si IT a scazut in ultimii doi ani, insa produsele scumpe se mentin in top.

"In medie, bonul de cumparaturi al unui roman este de aproximativ 45 de euro, in timp ce in alte tari din Europa Centrala si de Est vorbim de aproape 200 de euro", a declarat Iulian Stanciu, omul de afaceri care conduce eMAG, citat de ZF.ro.

Deoarece telefonul mobil este privit in continuare ca simbol al statutului social pentru o mare parte a populatiei active, romanii nu au renuntat la achizitionarea unuia scump, fiind cea mai la indemana extravaganata.

Comportamentul consumatorilor poate fi explicat prin sintagma "sunt prea saraca ca sa cumpar lucruri ieftine". Produsele mai scumpe asigura, in cele mai multe cazuri, si calitate si durabilitate .

In ciuda topurilor de vanzari, retailerii nu sunt optimisti in ceea ce proveste cresterea vanzarilor in 2011.

"Electroretailul va stagna sau va avea cel mult o crestere simbolica de cinci procente . La cresterile din perioada 2003-2005 nu ne vom mai intoarce niciodata", a explicat Lorand Szarvadi, directorul executiv al lantului de electroretail Domo.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele