IT & C

#cost redus #soferi #tehnologia radiocomunicatiilor

Tehnologia radiocomunicatiilor vine in ajutorul soferilor

tehnologia radiocomunicatiilor este o solutie de reducere a costurilor telefoniei mobile pentru cei care petrec majoritatea timpului in trafic. Oricine isi poate procura emitatoarele-receptoare care sunt utilizate de catre conducatorii auto.



Ce fac aceste echipamente

Aceste tipuri de dispozitive au o destinatie diferita de cea a telefonului mobil deoarece cresc interactivitatea sofatului, fara a pune in pericol siguranta soferilor.

Statiile radio CB functioneaza pe frecventa de 27 MHz , folosind o banda libera numita " Citizen Band ", iar acestea  sunt destinate pentru a asigura o comunicare radio pe distante relativ mici. Produsele au o perioada de garantie de 3 ani.

Statiile radio CB asigura o comunicare pe o distanta minima in camp deschis cuprinsa intre 10 si 20 km iar distanta maxima de comunicare de 30 - 40 Km, in functie de modelul ales si de configuratia terenului.

Avantaje

Emitatoarele-receptoare permit comunicarea rapida si gratuita cu ceilalti participanti la trafic, dau posibilitatea informarii continue cu privire la conditiile de drum, evitarea barierelor de trafic, aflarea cu usurinta a rutelor ocolitoare sau securitatea rutiera-evitarea accidentelor rutiere.

Dispozitivele permit chiar si comunicarea in zonele accidentate unde semnalul GSM nu este prezent si infomarea cu privire la existenta radarelor pe traseul ce urmeaza a fi parcurs.

Emitatoarele-receptoare pot fi procurate prin President Electronics Romania, importatorul si distribuitor oficial, din magazinele online specializate in radiocomunicatii sau siteurile de vanzari accesorii auto . Costul dispozitivelor variaza de la 500 RON si poate ajunge pana in jur de 1.200 RON.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele