IT & C

Sobolanii mor de doua ori mai repede in prezenta undelor de telefon mobil

Inca nu se stie cat de periculoase sunt, pentru oameni, undele din jurul telefoanelor mobile sau internetul wireless. S-a descopert insa ca rata mortalitatii la soarecii de laborator se dubleaza daca acestia sunt expusi acestor unde.

Potrivit unui studiu realizat de o universitate belgiana, rata mortalitatii la cobai creste, in prezenta undelor, de la 29% la 60%. Cauza nu a fost stabilita precis, insa cercetorii cred ca undele accelereaza imbatranirea tesuturilor din organism.

Concluzia studiului este considerata cel putin ingrijoratoare de catre specialisti, pentru ca rozatoarele au, in proportie de 90%, acelasi material genetic ca si oamenii.

Nu mai devreme de saptamana trecuta, mai multi oncologi francezi lansau un apel la " precautie maxima" in utilizarea telefoanelor mobile, tocmai pentru ca nu exista concluzii clare despre cat de periculoase sunt undele celularelor pentru om.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele