IT & C

Organisme antice imbracate in diamante spatiale

O privire aruncata in moda preistorica arata ca organismele marine antice se imbracau cu diamantele provenite din spatiul cosmic.

Daily Telegraph informeaza ca oamenii de stiinta au descoperit organisme imbracate cu mici diamante din carbon aduse pe planeta noastra de catre asteroidul care pare sa fi fost cauza disparitiei dinozaurilor.

Fosilele de creaturi unicelulare au fost descoperite in bazinul Umbria-Marche din estul Italiei. Creaturile asemanatoare amoebei si-au constituit armura preluand sedimentele de pe fundul oceanului.

Cercetatorii au colectat fosilele din probele de roca de deasupra si dedesubtul stratului format de caderea masivului asteroid pe Pamant acum 65 milioane de ani. Cand asteroidul a distrus coasta Mexicului presiunea extrema si temperaturile mari au dus la formarea acestor diamante.

Unele dintre aceste bijuterii s-au format prin strivirea si incalzirea grafitului, insa altele au o provenienta cu siguranta extraterestra , fiind formate din carbonul adus de asteroid. Cercetatorii au descoperit evidente ale acestor diamante microscopice in fosile.

Alte granule prezente erau neobisnuit de bogate in metale precum nichelul si cobaltul, indicand o origine extraterestra. Organismele, cunoscute ca foraminifere aglutinate, par sa fi ales diamantele pentru densitatea lor.

Cercetatorul Michael , de la Universitatea College London, spune chiar ca “Foraminiferele foloseau in mod deliberat diamantele in invelisul lor”. Cu toate acestea, cercetatorii nu au reusit sa descopere cum au reusit aceste creaturi sa aleaga cele mai dense granule, o abilitate pe care o impartasesc cu descendentii lor moderni.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele