IT & C

#robot #dublura #kokoro

Oferta de Anul Nou in Japonia: dublura personala robotizata

Oamenii de stiinta din Japonia au probabil cea mai inovatoare si interesanta oferta pentru Anul Nou, dar probabil si cea mai ciudata: dublura personala robotizata.

Daca nu vrei sa fi singur anul viitor, lantul de magazine Sego, Seibu si Robinson vor pune la dispozitia celor interesati roboti cu infatisare umana, copii fidele ale celor care le comanda.

Compania producatoare

Robotii sunt construiti de compania Kokoro (care inseamna de fapt "suflet" in limba japoneza), firma care are deja pusa in vanzare si distribuie o linie de roboti. Aceasta se numeste Actroid si sunt roboti plasati in hoteluri pe post de receptionisti.

Noii roboti vor fi construiti in asa fel incat sa se asemene cat mai mult cu persoana care va achizitiona "dublura". La fizic, acesta va avea fata, corpul, parul, ochii si chiar genele cumparatorului.

Expresia fetei, miscarile partii de sus a corpului vor fi ca cele ale fiintei umane, iar inregistrarea vocala furnizata de cumparator va sta la baza vorbirii robotului.

La comanda

O copie personala robotizata poate fi comandanta prin orice magazin Sego, Seibu sau Robinson din Japonia incepand cu data de 1 ianuarie 2010. Totusi, compania poate onora o comanda de doar doi roboti, iar inscrierile se opresc pe data de 3 ianuarie.

Daca se vor inreginstra mai mult de doua comenzi, compania producatoare Kokoro va organiza o loterie prin care va trage la sorti pe cei doi castigatori. Pretul unui robot se ridica la suma de 20,1 milioane yeni japonezi, adica in jur de 250.000 USD.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele