IT & C

O scrisoare de 1 GB

Daca serviciul de email pe care il folositi nu va permite transferul fisierelor mari, o solutie este Yousendit.com. Serviciul nu pune problema dimensiunii, poate doar a rabdarii celui care il foloseste.

Marele avantaj al casutei de email este ca poti trimite mesaje oriunde in lume, "livrarea" dureaza doar cateva secunde si in majoritatea cazurilor este gratuita. Ce te faci insa atunci cand, mergand pe principiul ca o imagine face cat o mie de cuvinte, iar un film chiar mai mult de atat, vrei sa trimiti un fisier de dimensiuni foarte mari?

Cea mai la indemana solutie este folosirea serviciului oferit de site-ul calculator pe care vrei sa il expediezi, scrii adresa de e-mail a destinatarului si dai ordinul de trimitere apasand butonul "yousendit". Fisierul va fi transferat si stocat pe server-ul acestui site, iar cel caruia ii este destinat fisierul va primi pe e-mail un link catre adresa unica unde este stocat fisierul, pe care va putea sa il copieze pe propriul calculator.

In cazul in care nu beneficiezi de o cone-xiune prea rapida, yousendit este o buna alegere cu conditia ca fisierele trimise sa nu depaseasca o dimensiune rezonabila. Din pacate, nu se poate trimite mai mult de un singur fisier la fiecare operatiune, dar tinand cont de simplitatea in utilizare, acesta nu e un neajuns major.
In schimb, viteza cu care site-ul copiaza fisierul pe propriul server ar putea intra in categoria dezavantaje. In timpul operatiunii de trimitere, site-ul avertizeaza ca expedierea unui singur MB poate dura intre 1 si 5 minute, in functie de viteza conexiunii.

La un simplu calcul, in varianta pesimista in care viteza conexiunii este minima, trimiterea unui film cu dimensiunea de 700 MB va lua aproape 60 de ore. Asa ca, daca folositi calculatorul de la birou, riscati sa faceti multe ore suplimentare pana cand veti vedea fisierul trimis. Sistemul are o solutie antivirus inclusa, ce scaneaza automat toate fisierele trimise. Tot pentru securitate, yousendit foloseste o conexiune de tip SSL, pentru a se asigura ca nimeni nu poate intercepta vreun fisier in timpul transmiterii.
(continuarea in Business Magazin)

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele