IT & C

Masuri anti-piraterie

In curand, utilizatorii romani de Windows piratat nu vor Mai putea sa-si faca up-date de pe site-ul Microsoft.
Campania antipiraterie a Microsoft, "Windows Genuine Advantage Offers", va fi "disponibila" peste cateva luni si in limba romana, a declarat Silviu Hotaran , General Manager Microsoft Europa S-E, cu ocazia prezentarii studiului "Impactul economic al industriei IT in Europa de Sud-Est", realizat de IDC.

Windows Genuine a fost lansat anul trecut si isi propune sa-i impiedice pe cei care au versiuni piratate de Windows sa mai beneficieze de unele update-uri la software. Aceasta campanie antipiraterie s-a indreptat pana acum catre clientii din SUA, Marea Britanie, Canada, Cehia, Brazilia.

De asemenea, Adrian Furnica, director executiv Romsoft (Depozitul de Calculatoare), a anuntat ca firma pe care o reprezinta nu va mai acorda service pentru cei care utilizeaza software fara licenta.

Pentru urmatorii ani, piata IT din Romania va inregistra o crestere anuala medie de 10%, urmand sa atinga 1,3 miliarde de dolari in anul 2009, a declarat cu aceeasi ocazie Laurentiu Popescu, reprezentantul IDC Romania. In acelasi timp, piata de software va ajunge in 2009 la 200 de milioane de dolari, dublu fata de nivelul din anul 2003.


PIRATERIA, IN CRESTERE
Rata pirateriei software in Romania a atins anul trecut 74%, in crestere cu 1% fata de 2003, si a cauzat pierderi estimate la aproximativ 62 de milioane de dolari, potrivit Business Software Alliance , citand un studiu asupra pirateriei pe piata mondiala realizat de IDC. Pe plan mondial, nivelul pirateriei in domeniul programelor informatice ar putea urca la doua treimi din total in urmatorii cinci ani, fata de o treime in prezent, pe fondul dezvoltarii Internetului, potrivit aceluiasi studiu. Analistii estimeaza ca, in urmatorii cinci ani, cheltuielile globale alocate programelor vor creste pana la 300 de miliarde de dolari, iar valoarea celor piratate va atinge aproximativ 200 de miliarde de dolari.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele