IT & C

Leonardo cel pufos, cel mai expresiv robot din lume

Este un pic diferit fata de robotii la care se gandesc majoritatea oamenilor: este foarte mic, este blanos, seamana mai mult cu un Gremlin decat cu un om, dar este foarte inteligent si, mai ales, este "Stradivarius" al robotilor expresivi. Acesta este Leonardo, micul robot dezvoltat de Massachusets Institute of Technology in cadrul Personal Robots Group.

"Decat sa cerem oamenilor sa invete o noua metoda de comunicare pentru a interactiona cu robotii, cercetarea noastra doreste sa dezvolte roboti care pot invata in mod natural de la oameni, prin metode umane. Scopul nostru este ca robotii sa invete rapid noi aptitudini prin instructiunile primite de la oameni si cateva demonstratii . Dupa ce o sarcina este invatata, robotul va fi capabil sa inteleaga cum se executa sarcina in parteneriat cu un om. Leonardo are 61 de grade de libertate, dintre care 32 sunt doar ale fetei. Drept urmare, Leo are expresii faciale aproape umane", a declarat unul dintre cercetatori.

Leo este un robotel incredibil: el poate memora fetele oamenilor cu care interactioneaza, pe care ii va recunoaste ulterior. El este dotat si cu un simt tactil , pentru a evita coliziunea cu alte obiecte si pentru a recunoaste gesturile umane care implica atingerea, de la placerea imbratisarilor, gandilatul sau durerea cand cineva il strange prea tare de brat.

Scopul cercetatorilor este sa creeze o masina capabila sa invete de la oamenii in termenii lor, fara a fi necesar ca ei sa fie experti in programare.

Asteptam cu entuziasm momentul cand adorabilul Leo va fi de vanzare pe piata. Cu asemenea caracteristici incredibile, va deveni rapid robotelul preferat al oamenilor.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele