IT & C

#webos #hp #lansare #webos open-source

HP pregateste lansarea webOS open-source

webOS , sistemul de operare pentru platforme mobile dezvoltat de HP in Linux, va deveni open source in acest an. HP planuieste sa lanseze Open webOS 1.0 in luna septembrie .

Hewlett-Pachard nu a avut succes cu vanzarea tabletei TouchPad dotata cu sistemul de operare si nici cu telefoanele Palm cu webOS. Compania spera insa ca sistemul de operare sa devina un succes dupa lansarea ca open source.

Compania va incepe sa lanseze parti din codul webOS in urmatoarele luni, dar sistemul de operare devine oficial open source abia in luna septembrie, potrivit Mashable.com.

webOS a ajuns in posesia HP in 2010, odata cu achizitionarea Palm, dar toate lansarile cu sistemul de operare au avut vanzari slabe. Schimbarile la nivelul conducerii companiei au dus la aparitia unor zvonuri cu privire la vanzarea webOS, dar HP a decis pana la urma sa il ofere gratuit in sistem open source.


Sursa foto: Androidcommunity.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele