Formula sandviciului cu sunca perfect trebuie sa ia in calcul temperatura si timpul de coacere, este concluzia unui studiu realizat de o echipa de cercetatori britanici de la Universitatea din Leeds, informeaza sky.com. In expresie matematica, formula sandviciului perfect este N =C + (fb(cm).fb(tc)) + fb(Ts) + fc.ta.
N constituie forta masurata in Newtoni necesara pentru a rupe sunca prajita, C este forta masurata in newtoni necesara pentru a rupe sunca neprajita, fb este functia tipului de sunca utilizat, cm este metoda de coacere, tc este timpul de coacere, Ts este temperatura de servire , fc este functia efect a umpluturii si ta este timpul sau durata aplicarii umpluturii/condimentului.
Expertii de la Universitatea din Leeds au incercat 700 de feluri de sandviciuri cu sunca traditionale. Sandviciurile finaliste au fost testate cu ajutorul unui computer pentru a li se masura textura si apoi au fost oferite celor 50 de voluntari care au participat la studiu si care le-au evaluat. (continuarea in
Evenimentul Zilei )