IT & C

#germania #facebook #prelucrarea datelor # buton like

Butonul "Like", interzis in Germania?

Butonul "Like" de la Facebook a reusit sa supere o autoritate de supraveghere a prelucrarii datelor din Germania, landul Schleswig-Holstein.

Autoritatea respectiva le-a recomandat institutiilor de stat germane sa renunte la fanpage-urile de pe site-urile de socializare si sa retraga butonul de "Like" de pe pagina oficiala. Motivul: acest buton poate conduce la cazuri de violare a confidentialitatiii datelor.

Oficialii Facebook sustin ca nu incalca legea europeana confidentialitatii datelor. In schimb, autoritatile germane acuza Facebook ca a descarcat date in serverele americane. Tocmai din acest motiv institutiile publice germane li se interzice vegement sa publice noi informatii pe Facebook, pana se se va renunta definitiv la serviciile acestui site.

De altfel, Facebook a intrat de curand in vizorul grupurilor de hackeri Anonymous . Hackerii vor sa dezactiveze cea mai populara retea de socializare din lume pe 5 noiembrie. Ei sustin ca Facebook vinde informatii agentiilor guvernamentale si le ofera acces la retea, in acest fel organismele respective putand spiona oameni din intreaga lume.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele