IT & C

#reader #pdf #malware #adobe

Adobe avertizeaza asupa unor noi bug-uri in PDF si Reader

Cei de la Adobe si-au avertizat utilizatorii asupra unor vulnerabilitati prezentate de formatele PDF si Reader care pot fi exploatate de creatorii de malware .

Pe site-ul oficial reprezentantii companiei au mai spus ca bug-ul va fi reparat printr-un patch care va putea fi descarcat de utilizatori din aceasta saptamana.

Solutii temporare

Desi compania a postat destul de repede noua problema acestia au rugat utilizatorii sa nu activeze JavaScript -ul aferent documentelor PDF si Reader. Din pacate aceasta solutie este temporara si nu este complet sigura, dar poate diminua efectul pe care vulnerabilitatea o are in caz ca este detectata.

Reprezentantii companiei au facut deja declaratii oficiale si spun ca Adobe doreste sa rezolve cat mai rapid aceasta problema, iar bug-ul va putea fi reparat in data de 13 octombrie cand compania va lansa un nou update de securitate Adobe Reader si Acrobat.

Malware la atac


Atacurile malware raspandite prin deficienta prezentata de Adobe imprastie un "troian" denumit Troj_Pidief.Uo. Acesta se transmite prin fisiere PDF si este infectat cu un agent malware JavaScript Js_Agent.Dt care instaleaza un sistem de "backdoor" folosindu-se de Bkdr_Protux.Bd.

Astfel de atacuri au fost deja confirmate de catre Taiwanese National Information and Communication Security Taskforce (NICST). Sefii Adobe declara ca in ultima perioada atacurile prin intermediul fisierelor Reader si Flash au crescut considerabil.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele