IT & C

A aparut primul virus informatic legat de "tsunami"

Tsunami pe calculatoare. Un nou virus informatic de tip mass mailer - Win32Tzar.A@mm - si-a facut aparitia la inceputul acestui an, raspandindu-se prin mesaje e-mail de dimensiuni relativ reduse (20k), avertizeaza specialistii antivirus BitDefender , ai companiei Softwin.
Acest nou virus incearca sa profite de bunavointa celor care doresc sa ajute victimele tsunami-ului devastator care a lovit Asia cu putin timp in urma.

El ajunge la potentialele victime prin intermediul unui e-mail cu subiectul "Tsunami Donation!Please Help!" [Donatie pentru Tsunami! Va rugam, oferiti ajutor!]. Textul mesajului indeamna destinatarul sa ajute victimele tsunami-ului prin donatii si prin vizualizarea atasamentului tsunami.

Atasamentul este un fisier executabil, care, odata rulat, "copiaza" virusul in directorul Windows, cauta adrese de e-mail in agenda de Outlook a victimei si se trimite mai departe tuturor contactelor. De asemenea, el incearca sa blocheze accesul la un website german de hacking prin trimiterea de multiple cereri de pe calculatoarele infectate catre adresa respectiva.

"Autorul a incercat sa compenseze lipsurile tehnice ale virusului cu lipsa moralitatii subiectului atins de mesajul prin care se transmite. Gradul de raspandire relativ redus pana in momentul de fata al Win32Tzar.A@mm arata insa ca nu a reusit", a declarat Bogdan Dumitru, BitDefender CTO.

Tehnologia BitDefender protejeaza peste 40 de milioane de utilizatori din 100 de tari. Metoda revolutionara de interceptare a virusilor a fost recunoscuta de 28 de Academii de Stiinte din Comunitatea Europeana, prin premiul IST 2003 si este certificata de catre cele mai prestigioase laboratoare de testare din lume.

Softwin este o companie cu capital integral romanesc, a carei principala activitate o reprezinta dezvoltarea si furnizarea de solutii si servicii complexe din domeniul IT&C.

Infiintata in 1990, Softwin si-a diversificat activitatea, adaugand la activitatea de baza de dezvoltare si implementare de aplicatii software complexe, noi solutii si servicii cum ar fi: ePublishing si eContent Solutions (1993), antivirus BitDefender (1997), servicii de contact center (2000), helpdesk pentru IT (2001), solutii SAP (2002).

Cu o echipa de peste 600 de angajati, Softwin a dezvoltat si implementat tehnologii de varf in peste 5.000 de proiecte dezvoltate pentru parteneri din intreaga lume.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele