Financiar

#credit ipotecar #bnr #radu ghetea

Zi decisiva pentru creditul ipotecar

Analistii imobiliari nu au sperante prea mari ca propunerile bancherilor referitoare la relaxarea creditului ipotecar ar duce si la o revigorare a pietei.

Aceasta masura, care va fi discutata joi de Consiliul de Administratie al Bancii Nationale a Romaniei, ar putea duce totusi la o crestere a numarului de tranzactii, dar si in cazul in care se va intampla acest lucru nu se va mai ajunge la o crestere exploziva a preturilor.

Potrivit presedintelui Asociatiei Romane a Bancilor, Radu Ghetea , principala solicitare a bancherilor se refera la acceptarea unui grad de indatorare mai ridicat in cazul creditelor garantate cu ipoteca, scrie Cotidianul.

"O persoana care pana azi avea dreptul sa imprumute 100 de lei va putea probabil sa ia, dupa modificare, un credit de 105 sau 110 lei, dar nu spun prin acest exemplu cu cat va creste gradul de indatorare . Cred ca va depinde de la banca la banca, in functie de profilul de risc", a mai spus Radu Ghetea .

Pe piata imobiliara parerile sunt impartite atunci cand vine vorba despre o relansare a pietei imobiliare printr-o astfel de masura.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea