Financiar

#esec #castig #greseli #afacere

Zece greseli care duc la falimentul afacerii

Afacerile sunt conduse de oameni cu dorinta de a castiga, iar ideea de esec este alungata din mintea multora. Toti ne dorim sa avem un inceput eventual modest, dar un viitor stralucit, cu multi clienti si profit cat mai mare. Pe parcurs insa apar multe obstacole si trebuie sa invatam sa trecem peste ele. Majoritatea intreprinderilor mici si mijlocii dau faliment din cauza unor probleme de organizare interna. Iata 10 greseli care duc la esecul unei afaceri si cinci sfaturi care ne ajuta sa le evitam.

1. O idee neinspirata. Se intampla uneori ca o idee "unica" sa nu fie de fapt unica deloc sau ca piata sa fie deja foarte bine acoperita sau ca cererea sa fie mai mica in domeniul respectiv decat s-ar fi crezut. Efectuati o cercetare de piata inainte sa va aruncati in valtoarea afacerilor si verificati daca produsul dumneavoastra aduce ceva nou pe piata.

2. Un plan de afacere defectuos. Planul de afaceri reprezinta, in multe situatii, cheia spre succes. Esuarea in a va tine de plan, esuarea in a efectua cercetarea intensa de care este nevoie la inceput sau, mai obisnuit, esuarea in a cauta si cere un sfat profesionist, sunt modalitati comune de a incepe o afacere in mod gresit. Planificarea din timp este vitala fiecarei etape a afacerii si ar trebui sa constituie o preocupare permanenta.

3. Lipsa de capital. In primii cativa ani de activitate, capitalul insuficient este o cauza comuna a esecului afacerilor. Un capital adecvat trebuie sa tina cont de o multitudine de cheltuieli si costuri pentru o perioada indelungata de timp. Unii prefera sa inceapa o afacere de la zero atunci cand pe piata exista de vanzare afaceri stabile. Cumpararea unei afaceri deja infiintate va poate scuti de obstacolele initiale ca stabilirea premizelor, cumpararea echipamentului si bineinteles gasirea primilor clienti. Desi cumpararea unei afaceri deja existente nu este o garantie catre succes, poate fi o solutie eficienta din punctul de vedere al costurilor.

4. Lipsa de cunoastere a pietei. Sa va cunoasteti clientii si sa stiti ce vor ei cu adevarat este una din cerintele esentiale ale supravietuirii unei afaceri. Esecul in a mentine legatura cu clientii dumneavoastra prin lipsa unui plan concret de marketing si esecul in a tine pasul cu dorintele si nevoile lor schimbatoare constituie o reteta sigura spre dezastru.
5. Rulajul banilor cash sau criza manageriala. Atunci cand suma de bani care iese din afacere este mai mica decat cea care intra exista o problema. Totusi, multe afaceri ignora aceasta problema si se ocupa de fiecare criza pe masura ce acestea apar. Chiar si companiile profitabile pot avea probleme grave datorita managementului defectuos al lichiditatilor. Ignorarea situatiei banilor cash duce, de obicei, la aparitia unor probleme din ce in ce mai grave.

6. Faceti totul. Seful care se epuizeaza este o cauza mai obisnuita a problemelor decat neglijenta. Construirea unei echipe de angajati competenti cu responsabilitati si teluri stabilite va va acorda timpul necesar pentru a va concentra asupra problemelor de administrare si de dezvoltare a afacerii. Nici un lurcu nu este mai important pentru o afacere decat un management eficient. Un sef care se ocupa rareori de lucrurile marunte si isi pastreaza timpul necesar pentru a se concentra pe lucrurile cu adevarat importante.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea