Financiar

#credit casa #case ecologice #case eco #ipoteca verde

Vrei sa traiesti eco? Apar creditele pentru case "verzi"

Romania ar putea fi printre primele tari din regiune in care vor aparea creditele pentr cladirile "verzi", proiectul purtand numele " Ipoteca Verde".


"Ipoteca Verde" este un proiect pilot ce urmareste obtinerea unui mediu controlat prin consortiul dintre o banca, un dezvoltator imobiliar si un auditor energetic.

"Ipoteca verde ar insemna un prim pas intr-un proces mult mai lung, un prim pas in care bancile sunt dispuse sa ne ajute sa facilitam oamenilor credite mai convenabile si o viata mai buna. In acelasi timp, noi trebuie sa ne gandim ca trebuie sa convingem si Guvernul sa investeasca exact in zonele unde putem sa generam mai multe locuri de munca, unde putem sa generam politici mai verzi si in acelasi timp sa crestem eficienta", a declarat directorul de tara al WWF Romania, Csibi Magor, intr-o conferinta de presa.

La randul sau, presedintele Romania Green Building Council, Steven Borncamp, a subliniat ca ipoteca verde echivaleaza cu economisirea de costuri cu energie.

"Daca se fac investitii inteligente de la inceput, daca se aplica tehnologii diferite de la inceput, va exista beneficiul financiar referitor la acea cladire in ceea ce priveste consumul de energie. Asadar cladirea va fi mai eficienta din punct de vedere energetic", a spus acesta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea