Financiar

#afacere #facilitati #tineri intreprinzatori

Vrei sa-ti deschizi o afacere? Afla care sunt scutirile de taxe de care beneficiezi!

Tinerii care vor sa inceapa o afacere au motive de bucurie. In Monitorul Oficial a fost publicata Ordonanta de Urgenta pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii tineri. Ordonanta aduce o serie de facilitati.

"Printre facilitatile pe care le ofera aceasta ordonanta de urgenta tanarului intreprinzator se numara scutirea de plata taxelor aferente operatiunilor de inmatriculare efectuate la ONRC, precum si scutirea de cheltuieli de asigurari de sanatate datorate de angajator, pentru veniturile a cel mult patru salariati - dar nu mai mult de echivalentul salariului mediu brut pe economie din anul anterior pentru fiecare salariat. Pe de alta parte, tanarul intreprinzator trebuie sa angajeze cel putin 2 salariati la momentul obtinerii facilitatilor de finantare si sa reinvesteasca cel putin 50% din profitul realizat in anul precedent”, a declarat coltuc Marius, avocat la Casa de Avocatura Coltuc.

Pe data de 9 februarie a intrat in vigoare “Programul pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii tineri". Programul este aplicabil persoanelor fizice majore care indeplinesc conditiile impuse de actul normativ: au varsta de maxim 35 de ani, infiinteaza pentru prima data un SRL si anterior datei inmatricularii societatii la Registrul comertului nu detineau si nu detin calitatea de actionari, membri sau asociati in cadrul vreunei intreprinderi constituite in spatiul economic european.

Tinerii intreprinzatori vor primi de la stat un ajutor care poate ajunge la 10 .000 de euro. Citeste AICI ce pasi trebuie sa faci pentru a primi finantare  de la stat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea