Financiar

Vosganian: statul va investi 50 de miliarde de euro in infrastructura

Infrastructura si sectorul energetic vor beneficia de investitii de 50 de miliarde de euro pana in 2013, primele fonduri urmand sa fie disponibile dupa a doua rectificare bugetara din acest an, potrivit ministrului Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian.

„ Economia romaneasca are un cap mare si un corp firav, iar lipsa infrastructurii a devenit deja o trauma pentru comunitatile locale”, a declarat ministrul Economiei in cadrul unui seminar organizat de Ziarul Financiar.

Din suma totala, 20 de miliarde de euro sunt destinate infrastructurii rutiere. „Obiectivul este sa construim 1.200 km de autostrada, 6.000 – 8.000 km de drumuri judetene si sosele de centura si sa extindem reteaua feroviara ”, a explicat Vosganian. Restul de 30 miliarde euro se vor indrepta spre modernizarea si dezvoltarea sectorului energetic.

Acest program de dezvoltare a infrastructurii este menit sa atraga investitorii straini speriati de lipsa infrastructurii, a precizat ministrul. Totodata, el a atras atentia asupra faptului ca cheltuielile bugetare trebuie sa fie orientate spre obiective de investitii si nu spre cresterea salariilor, astfel incat, pana in 2014, deficitul bugetar sa ajunga la 0,9% din produsul intern brut, de la 2,3% cat este estimat pentru anul in curs.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea