Financiar

#volkswagen #subventii #bmw #comisia europeana #ancheta # subventii de la stat

Volkswagen si BMW, banuite ca primesc subventii de la stat

Companiile auto Volkswagen si BMW vor fi anchetate de Comisia Europeana dupa ce au aparut informatii potrivit carora ar urma sa primeasca subventii ilegale de la statul german.

Astfel, BMW ar urma sa primeasca 46 de milioane de dolari pentru fabrica de la Leipzig, unde constructorul planuieste sa produca euro , care vizeaza modernizarea uzinei de la Zwickau, potrivit autoguide.com

In total, Volkswagen si BMW ar urma sa primeasca de la stat subventii in valoare de aproximativ 130 milioane de euro. Ambele uzine se afla situate in regiunea estica a Germaniei, unde economia nu merge la fel de bine ca în restul tarii

Comisia Europeana sustine ca are dubii privind clasificarea fondurilor drept " ajutoare de stat ", asa cum au spus autoritatile germane. Reprezentantii Comisiei Europene sustin ca acest lucru ar incalca regulile comune din Uniunea Europeana, defavorizand alti producatori europeni de autoturisme.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea