Financiar

#adriean videanu #produse romanesti #observatorul preturilor

Videanu vrea sa stimuleze consumul de produse romanesti

Ministrul economiei, Adriean Videanu, a declarat joi ca spera ca la 15 septembrie sa poata fi lansat public proiectul " " si a anuntat ca, dupa aceasta lansare, va fi demarata o campanie de stimulare a consumului de , informeaza Newsin.


"Inca o data vreau sa spun, obiectivul pe care noi il urmarim este acela de a informa corect consumatorul, ca sa stie permanent si care este nivelul preturilor la anumite produse de baza si de unde le poate achizitiona in mod eficient pentru el, pe de o parte, iar pe de alta parte, credem ca dimensiunea psihologica a acestui observator va face sa fie limitata orice actiune care ar putea sa apara in situatii de criza de a specula piata. Este numai o campanie de informare a cetatenilor, dar care, credem noi, isi va produce si efectele ", a precizat Videanu.

Potrivit lui Videanu, practica din tari care au aplicat acest lucru a fost aceea ca, printr-un ordin al ministrului de resort, cei care comercializeaza sa fie obligati ca, saptamanal, sa introduca datele pe un astfel de portal.

"Vom avea posibilitatea ca online sa avem aceste informatii si sa le procesam eficient pentru cei care au nevoie.

O alta dimensiune pe care eu o urmaresc este aceea de a vedea exact diferenta de preturi intre preturile produselor din import si cele indigene. Vreau sa va spun, mi se pare absolut inadmisibil ca noi sa stam cu varza, cu ceapa si cu rosiile pe camp si nimeni sa nu poata sa le valorifice, iar Romania sa importe aceste produse si, practic, sa impanzeasca pietele", a adaugat Videanu.

Pe de alta parte, ministrul economiei a precizat ca, dupa demararea proiectului " Observatorul preturilor ", se intentioneaza lansarea unei campanii de stimulare a consumului de produse romanesti , asa cum au facut si alte tari.

"Vrem sa aratam care este dimensiunea exacta a preturilor produselor romanesti si sa incepem o campanie 'consuma romaneste' si in piete si in hipermarketuri . Dar, vreau sa retineti ca nu impunem nimanui nimic", a mai spus Videanu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea