Financiar

#criza gazelor #sistem energetic #videanu stare urgenta

Videanu declara stare de urgenta in sistemul energetic

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a anuntat miercuri ca a luat decizia de a instaura starea de urgenta, in urma sistarii livrarilor de gaze rusesti catre Romania.

"Am stabilit starea de urgenta, conform legii 346, pentru ca Transgaz sa poata asigura furnizarea cu gaz in functie de ordinea prioritatilor. Este doar un instrument legal, prin care agentii economici nu mai sunt nevoiti sa organizeze o licitatie si pot negocia in mod direct", a spus Adrian Videanu .

Ministrul Economiei a adaugat ca Romania poate rezista fara a primi gaz din partea Rusiei intre 60 si 80 de zile, in functie de temperaturi.

"Nici un roman nu va avea de suferit in ceea ce priveste consumul casnic sau asigurarea agentului termic. Singura posibilitate de reducere, daca temperaturile scad foarte mult, este in cazul industriei, acolo unde nu putem asigura combustibili alternativi ," a adaugat Videanu.

Daca marti se impunea doar reducerea consumului de gaze naturale la nivelul CET-urilor, in urma intrunirii de miercuri de la Ministerul Economiei s-a luat decizia amanarii repunerii in functiune a unor mari consumatori industriali pana cel mai devreme saptamana viitoare. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea