Financiar

#locuinta #preturi #imobiliare

Vezi cu cat s-au ieftinit locuintele de la inceputul anului

In cele mai multe orase din tara vechi a scazut in prima parte a anului 2010 foarte mult in comparatie cu pretul apartamentelor noi.

Potrivit unui studiu realizat de imobiliare.ro , apartamentele vechi cu o singura camera sau ieftinit cel mai mult.

"La nivel national, pretul cerut pentru apartamentele vechi cu o camera a suferit cea mai mare scadere, de 7,2 %, de la 1.287 euro /mp, valoare inregistrata in prima saptamana a acestui an, la 1.194 euro/mp, cat s-a inregistrat la jumatatea lunii iulie. Pana la sfarsitul acestui an, preturile ar trebui sa scada in continuare, daca tinem cont de faptul ca bancile inca nu au inceput sa promoveze in piata proprietatile aflate in executare silita si ca efectele masurilor de reducere a salariilor si de crestere a TVA-ului vor avea efecte asupra puterii de cumparare abia din toamna", a declarat Adrian Erimescu, director general al agentiei.

In Bucuresti s-au inregistrat scaderi de preturi la toate categoriile, insa cel mai mult s-au ieftinit apartamentele noi de mari dimensiuni, cu patru si trei camere: 9,3%, respectiv 8,2%. Cu 8,2% s-au ieftinit si garsonierele vechi, urmate de apartamentele apartamentele vechi cu doua camere, care sunt in prezent cu 7,3% mai ieftine decat la inceputul anulu. La cele vechi cu trei camere pretul a scazut cu 4,5%...

 ( citeste continuarea in Ziare.com )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea