Financiar

#mfp #taxe #eliminare #impozite #gheorghe pogea

Vesti bune pentru firme: taxele si impozitele se reduc din nou

Societatile romanesti vor avea de platit mai putine taxe si impozite incepand cu 15 iunie, dupa ce Ministerul Finantelor Publice (MFP) a hotarat sa elimine la sfarsitul lui martie aproape 180 de taxe din cele existente. Vestea buna este ca din cele 310 taxe ramase in continuare in Codul Fiscal, ministrul de resort, Gheorghe Pogea, a decis sa initieze a doua etapa de reducere si elimiare a birurilor.

Incepand cu 15 iunie, firmele romanesti si contribuabilii vor avea de platit mai putine biruri catre stat, cele 179 taxe si impozite identificate de Finante urmand sa fie eliminate la mijlocul acestei luni.

Mai mult, oficialii ministrului de Finante promit o a doua etapa de reducere a fiscalitatii. "Raman in continuare 310 astfel de taxe, deci este inca un nivel foarte ridicat din punctul de vedere al Ministerului de Finante, drept pentru care vom initia totusi si o a doua etapa de reduceri a impozitelor", a declarat Gratiela Iordache, secretar de stat in cadrul MFP, citata de Mediafax.

Guvernul elimina taxele in etape

Cele mai multe dintre taxele eliminate au fost identificate in agentiile din subordinea ministerelor Economiei, Mediului, Administratiei si Internelor sau Secretariatul General al Guvernului.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea