Financiar

#comisia europena #crestere economica #romania

Vesti bune de la Comisia Europeana: Economia Romaniei va creste cu 1,5% in 2011

Economia Romaniei se va redresa in 2011 . Potrivit prognozei de toamna a Comisiei Europene,  Romania va avea anul viitor o crestere economica de 1,5 %, in special ca urmare a investitiilor, anunta realitatea.net. In schimb, pentru finele lui 2010 se asteapta o scadere de 1.9 %.

Comisia Europeana estimeaza ca deficitul bugetar, calculat dupa metodologia proprie, va scadea anul viitor la 4,9% din PIB de la 7,3% in acest an. In 2012, deficitul ar urma sa coboare la 3,5%, peste nivelul de 3% cerut de Comisia Europeana, prin si Crestere.

In ceea ce priveste rata somajului, CE estimeaza o cifra de 7,4% pentru 2011, respectiv 7,5% in acest an, prin raportare la populatia activa.

Rata inflatiei va fi de 5,5% in 2011, fata de 6,1% in acest an.

Saptamana trecuta,  Lucian Croitoru , consilierul guvernatorului BNR,  afirmase ca in 2011 cresterea economica a Romaniei va oscila in jurul a 0%: “Prognoza pe 2011 pentru Romania privind cresterea economica in cele multe si oficiale statistici este intre 1,6% si 2%, chiar si institutiile straine cred acest lucru. Eu consider insa ca in 2011 cresterea economica va oscila in jurul lui 0%. Nu este o veste rea, este buna, nu va fi -2%, va fi in jurul lui 0%, care poate fi si pozitiva”.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea