Financiar

#rca #asigurare de raspundere civila #scumpire RCA

Veste proasta pentru soferi! RCA s-ar putea scumpi in curand

Asigurarea de raspundere civila auto s-ar putea scumpi in aceasta vara, in medie, cu 20%-25%, si chiar cu pana la 50% in cazul soferilor care se incadreaza in zone de risc ridicat.
 

Potrivit unei analize capital.ro, bazata pe datele mai multor portaluri specializate in asigurari, portretul-robot al clientului cu cel mai mare risc descrie un tanar sub 30 de ani, cu mai putin de 10 ani de experienta la volan, care conduce intr-un oras din estul tarii sau in Capitala. Daca respectivul tanar are si o masina foarte puternica, va plati cu mult peste media primelor RCA si aproape dublu in comparatie cu situatia ideala a unei persoane de peste 50 de ani, care conduce o masina de capacitate medie, intr-un oras din vestul tarii.

Majorarile sunt efectul scandalurilor care au zguduit piata asigurarilor in ultimul an si care au determinat Autoritatea de Supraveghere Financiara sa ia masuri fara precedent. Potrivit brokerilor, un efect direct al acestor scumpiri va fi acela ca multi soferi vor renunta sa mai incheie asigurari facultative CASCO, al caror numar a scazut constant in ultimii ani.

Sursa foto: alba24.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea