Financiar

#scumpiri #scoala de soferi # scumpiri gaze #scumpiri 1 iulie

Veste proasta: 1 iulie vine cu o serie de scumpiri! Iata pe ce vei da mai multi bani

Gazele, curentul, amenzile rutiere sau cursurile pentru scoala de soferi se scumpesc de la 1 iulie. Inceputul lunii viitoare va aduce insa si o crestere a salariului minim pe economie.

 

Pretul gazelor va creste pentru populatie cu 2,5% de la 1 iulie. Astfel, la o factura medie lunara de circa 150 de lei, un roman va plati cu 3,75 de lei in plus. Aceasta este a treia runda de majorari din acest an.

Si energia electrica va costa mai mult. Nuclearelectrica si Hidroelectica, companiile de stat care furnizeaza energie catre populatie ar putea creste contravaloarea facturilor cu 1,4 – 2,4%, din cauza introducerii "taxei pe stalp".

Si cursurile pentru viitorii soferi se vor scumpi de la 1 iulie cu peste 30%.

Exista insa si doua vesti bune. De luna viitoare se ieftinesc cu 20% pana la 55% tarifele in roaming pentru calatoriile in UE.

Si tot pe 1 iulie are loc a doua etapa de crestere a salariului minim, cu 50 de lei, acesta ajungand pana la valoarea de 900 de lei. Practic, din aceasta crestere, angajatii care incaseaza venitul minim vor primi in mana 35 de lei.

Sursa foto: zch.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea