Financiar

#crestere salariu minim #crestere salariu #salariu #salariu minim pe economie

Veste buna: creste salariul minim pe economie!

1 ianuarie 2015 aduce noi schimbari. De la aceasta data, salariul minim pe economie se va mari, semestrial, cu 75 de lei. Tot atunci vor creste si salariile bugetarilor.

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a spus ca banii pentru majorarile salariale provin din "combaterea mai clara si mai aplicata" a evaziunii fiscale, din cresterea colectarii la buget si din reducerea fiscalitatii de pe piata fortei de munca.

"Din iulie 2014, CAS va scadea cu 5% la angajator si se va scuti de impozit profitul care va fi reinvestit de companii. Aceste doua masuri vor putea, la nivelul angajatorilor, sa dea posibilitatea de a avea un venit mai mare si a putea crea mai multe locuri de munca. (...) Cresterea medie a castigului salarial in primul trimestru al acestui an este de 5,5% fata de perioada similara din 2013", a aratat Rovana Plumb.

In acest moment, salariul minim pe economie este de 150 de lei, iar de el beneficiaza 1.186.000 de persoane, dintre care 274.000 lucreaza in sistemul bugetar. Acestea din urma vor beneficia si de o marire separata a salariilor. "Tot ce inseamna functionari publici de la nivelul autoritatilor locale si centrale vor avea salariile majorate incepand cu 1 ianuarie 2015", a mai spus Rovana Plumb.

Sursa foto: rnews.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea