Financiar

#credit #bnr #adrian vasilescu # credit in euro

Vasilescu: Creditele sunt mai scumpe din cauza concurentei slabe pe piata bancara

Adrian Vasilescu , consilierul guvernatorului BNR , a explicat, la un post de televiziune de ce creditele sunt mai scumpe, in momentul de fata. In opinia acestuia, costurile ridicate la imprumuturi sunt puse pe seama unei concurente slabe in sistemul bancar .

Intrebat de ce, in momentul de fata, creditele sunt mai scumpe pentru cetatean, consilierul guvernatorului BNR a raspuns ca exista o concurenta slaba pe piata noastra.

"Este un aspect pe are BNR l-a subliniat. O concurenta slaba in sistemul bancar inseamna credite mai scmpe", a declarat acesta.

Creditul in euro are alta problema la romani, spune Vasilescu . "Banii sunt mai putini si mai scumpi, ma refer aici la valuta. In viitorul previzibil nu va mai fi ce a fost. Va trebui sa impartim mai putina valuta decat eram obisnuiti sa o facem", crede Vasilescu. Acesta a analizat comunicatul transmis joi de BNR, pe care il considera "foarte important".

"BNR va fi interesata in mod fundamental in acest an de doua lucruri: pe de-o parte intarirea economisirii si, in acelasi timp, un exercitiu inevitabile de a ne obisnui sa speram mai putin in finantarea externa", a declarat consilierul guvernatorului BNR.

Acesta a mai adaugat ca efectele reducerii dobanzii de politica monetara de catre BNR se vor vedea in cateva luni.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea