Financiar

#computere #vanzari #crestere

Vanzarile mondiale de computere ar putea creste cu o cincime in 2010

Vanzarile de computere personale ar putea creste cu aproape 20% la nivel mondial in 2010, datorita succesului calculatoarelor portabile, estimeaza compania de cercetare Gartner, citata de La Tribune

Volumul vanzarilor de PC-uri va ajunge in acest an la 366, 1 milioane de unitati, ceea ce va duce la un avans de 12,2% a cifrei de afaceri pe piata de profil, la 245 de miliarde de dolari.

Actuala previziune a Gartner pentru 2010 este mai optimista decat cea anterioara, din decembrie, in care se arata ca vanzarile vor creste in volum cu 13,3%, si cu 1,9% in valoare.

"In 2009, computerele portabile au reprezentat 55% din vanzarile totale de PC-uri. Pana in 2012, acest segment va asigura 70% din livrari ", a afirmat analistul Gartner George Shiffler.

Compania de cercetare anticipeaza cresterea cererii pentru calculatoare din partea populatiei si revenirea investitiilor companiilor pentru modernizarea echipamentelor de calcul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea