Financiar

#cartarescu #ungaria #europa #cel mai mare TVA

Ungaria va avea in 2012 cel mai mare TVA din Europa

Gyorgy Matolcsy, ministrul maghiar al Economiei, a anuntat vineri ca valoarea TVA practicata in Ungaria va creste in 2012 de la 25%, cat este in prezent, la 27%, scrie gandul.info.

Astfel, Ungaria urmeaza sa aiba cea mai mare TVA din Uniunea Europeana. In prezent, cea mai mare cota a TVA din UE este de 25% si se inregistreaza in Ungaria , Luxemburg si Danemarca.

"Ungaria va implementa o ajustare fiscala de 750 de miliarde de forinti (2,6 miliarde euro)", a declarat vineri ministrul Economiei, Gyorgy Matolcsy, citat de portfolio.hu.

Valoarea este cu 200 de miliarde forinti mai mare decat preconizasera initial autoritatile. Matolcsy a anuntat ca nivelul TVA va fi majorat la 27%. "Multi cred ca nivelul de 25% al TVA este batut in cuie, dar nu este adevarat", a mai spus oficialul maghiar.

In alta ordine de idei, Ungaria a trimis pe 11 septembrie o propunere Uniunii Europene care viza introducerea unei cote TVA de 35% pentru produsele de lux.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea