Financiar

#gunter verheugen #recesiune economica europa #criza economica europa

Ultimul trimestru din 2008, catastrofal pentru Europa

Recesiunea economica afecteaza tot mai mult statele europene, in contextul in care ultimul trimestru din 2008 a fost unul "catastrofal", sustine Guenter Verheugen, comisarul european pentru industrie.

"Datele pe care Comisia Europeana (CE) le va prezenta saptamana viitoare vor arata, din pacate, ca recesiunea s-a adancit. Ultimul trimestru din 2008 a fost catastrofal", a declarat Verheugen, fara a specifica daca se refera la economia zonei euro sau la intreaga economie europeana, relateaza Reuters. Declaratiile vin in contextul in care CE va prezenta saptamana viitoare estimarile privind economia zonei euro.

In noiembrie 2008, oficialii CE estimau ca economia zonei euro va creste cu 0,1% in 2009 si cu 0,9% in 2010. De atunci insa, datele economice anuntate au aratat ca estimarile sunt prea optimiste, motiv pentru care acestea vor fi revizuite in 19 ianuarie. Pe fondul ingrijorarilor legate de capacitatea de supravietuire a sectorului bancar, Banca Centrala Europeana (BCE) a coborat, pe data de 15 ianuarie , dobanda cheie cu jumatate de punct procentual, la 2%.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea