Financiar

Uleiul s-a scumpit cu pana la 80% in ultimul an

Pretul uleiului a crescut cu 80% in ultimul an din cauza costurilor cu materia prima, care s-au dublat in acest interval, iar evolutia preturilor in 2008 va depinde de suprafata cultivata cu floarea-soarelui si de productia obtinuta, a declarat, ieri, pentru NewsIn, Viorel Zichil.

"Costurile cu materia prima din recolta 2007 s-au dublat fata de recolta din 2006. Daca floarea-soarelui din recolta 2006 se vindea cu 0,7 lei pe kilogram, acum pretul sare de 1,4 lei. Este normal ca dublarea costurilor cu materia prima sa se reflecte in pretul uleiului", a spus presedintele patronatului din industria uleiului, Viorel Zichil.

Acesta a precizat ca dublarea costurilor pentru materia prima a majorat pretul uleiului cu aproximativ 80% in interval de un an. "Nu se poate estima evolutia pretului pana la sfarsitul anului. Totul depinde de suprafata insamantata in aceasta primavara, chiar daca nu e sigur ca o productie buna inseamna automat si scaderea pretului la materia prima. Totusi, pretul uleiului nu se va ridica foarte mult in perioada urmatoare", a mentionat Zichil.

Continuarea in Curierul National


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea