Financiar

UE, de acord cu taxa auto

Comisia Europeana a acceptat principiile ultimei formule de calcul a taxei auto propuse de Guvern, in care emisiile CO2 sint luate in considerare la taxarea masinilor Euro 4 si Euro 3, iar pentru autovehicule noi, cu o durata lunga de folosire, sint platite sume mai mari decit pentru masinile vechi.

„Raspunsul Comisiei Europene la noua taxa auto este favorabil in cea mai mare parte, iar in prezent se lucreaza la adaptari de ultim moment ale procentelor de crestere a taxei de la o treapta la alta“, au declarat ieri agentiei MEDIAFAX surse ministeriale.

Emisiile de CO2 vor fi luate in calcul si pentru masinile Euro 3 care au inclus acest indicator in cartea tehnica. Proprietarii de Euro 3 pentru care emisia de CO2 nu este inclusa in cartea tehnica vor putea opta intre a evalua gradul emisiilor poluante la Registrul Auto Roman , ceea ce va implica insa cheltuieli suplimentare, sau a accepta impozitarea in functie de celelalte emisii de poluanti .
Publicitate

Noua varianta privind taxa auto va fi prezentata, probabil, pentru o prima lectura, in sedinta de luni a Guvernului.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea