Financiar

#tva #plata tva #incasare facturi

TVA-ul se va plati numai dupa incasarea facturii

Guvernul a decis ca plata TVA sa se faca la incasarea facturii, nu la facturare. Masura se va aplica doar IMM-urilor care inregistreaza o cifra de afaceri anuala de maximum 500.000 de euro, daca platile sunt efectuate prin banca. Data aplicarii masurii urmeaza sa fie stabilita.

Prin plata TVA la incasarea facturii se elimina evaziunea fiscala.Decizia Guvernului de a introduce plata TVA la momentul incasarii facturii pentru firmele cu cifra de afaceri de maximum 500.000 euro a fost anuntata si de premierul Victor Ponta.

Conform acestui sistem, firma care emite factura va achita TVA doar la momentul incasarii sumei din respectiva plata, dar si firma care primeste factura nu va mai putea deduce TVA decat la momentul platii.

Ponta a mai precizat ca TVA va fi eligibil pentru decontare in cazul proiectelor finantate din fonduri UE si ca plafonul de deductibilitate va creste de la 20% la 50% in cazul investitiilor in domeniul cercetarii-dezvoltarii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea