Financiar

#tva #fmi #mihai tanasescu

TVA ar putea fi redus in urmatorii doi ani, spune Mihai Tanasescu

Reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu, sustine ca TVA ar putea fi redusa in urmatorii doi ani, daca sunt indeplinite anumite conditii.

Tanasescu conditioneaza scaderea TVA in urmatorii doi ani de imbunatatirea colectarii taxelor.

"Exista aceasta posibilitate, dar cu niste conditii cumulative stricte. In primul rand, o imbunatatire a colectarii, o imbunatatire a capacitatii administrative de a colecta TVA la un nivel cel putin egal cu ce exista in jurul nostru.

Sa nu uitam ca TVA reprezinta ca pondere in PIB undeva la 7,7% anul trecut, cu o crestere puternica la 8,5 % anul acesta, dar trebuie sa ajungem la 9-10%, deci este clar ca o imbunatatire a colectarii TVA este absolut necesara. In momentul in care aceste parghii vor functiona, sunt ferm convins ca o diminuare a acestei taxe este posibila", a spus Mihai Tanasescu, citat de Realitatea.net.

Reformelor facute la nivelul Agentiei Nationale de Administrare Fiscal vor duce in anii urmatori la imbunatatirea colectarii TVA, a mai spus reprezentantul Romaniei la FMI.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea