Financiar

#turisti #turisti romani #economii #masa de pranz

Turisti romani fac economii drastice: nu mai iau masa de pranz si impart mancarea cu copiii

Turistii romani sunt din ce in ce mai chibzuiti atunci cand merg in vacanta in tara. Potrivit datelor detinute de Stefan Bercea, presedintele Asociatiei Bucatarilor si Cofetarilor din Turism, peste jumatate dintre acestia fac economii renuntand la masa de pranz si nu le mai comanda copiilor portii separate de mancare, preferand sa le imparta pe a lor cu acestia.

"In ultima perioada se cam sare peste pranz, atat in statiunile montane, cat si vara, la mare. Omul vine la hotel, are micul dejun inclus in pret, iar la pranz nu mai merge la restaurant, ci isi ia niste chipsuri. Seara vine la restaurant si comanda o bere si un gratar", a spus Bercea.

De asemenea, turistii aleg mancarea cea mai ieftina si renunta la desert de cele mai multe ori. Statistica arata ca, in urma cu cativa ani, suma medie platita de un turist pentru o masa in statiuni era de 50-55 de lei, iar in 2012 aceasta nu depaseste 35 de lei.

Sursa foto: metropotam.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea