Financiar

Tronsonul de autostrada Nadlac - Arad ar putea fi gata in anul 2012

Lucrarile de constructie la tronsonul de autostrada dintre Nadlac si municipiul Arad , in lungime de 38,5 kilometri, sunt propuse sa inceapa in anul 2009 , iar finalizarea lor este prevazuta pentru anul 2012, a declarat, luni, prefectul judetului Arad, Gavril Popescu, citat de corespondentul NewsIn.

Prefectul de Arad a mai spus ca lucrarile la by-passul cu profil de autostrada din Arad (centura municipiului - n.r.) si la autostrada Arad - Timisoara, in lungime de 44 de kilometri, au termenul propus de incepere anul 2009, iar termenul de finalizare este 2011.

Valoarea estimata a lucrarilor pentru tronsonul de autostrada Nadlac - Arad este 198,5 milioane de euro, iar pentru tronsonul Arad-Timisoara si centura municipiului Arad sunt de 307 milioane de euro, finantarea fiind asigurata de Banca Europeana pentru Investitii.

Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falca , a declarat, in urma cu o luna, ca durata de executie a tronsonului Arad-Timisoara ar putea fi redusa cu cateva luni, chiar daca proiectul are o intarziere de cateva luni, insa acest lucru depinde de constructorul care va castiga licitatia de executie.

"Din punctul meu de vedere, in doi ani si sase luni tronsonul care traverseaza municipiul Arad va fi finalizat, dar exista si posibilitatea ca firma constructoare care va castiga licitatia sa micsoreze acest termen cu cateva luni. La interventia noastra am obtinut patru coborari de pe autostrada in Arad, inca doua urmand sa mai fie amenajate pe teritoriul judetului Timis“, a afirmat Falca .

Gheorghe Falca a mai spus ca in judetul Arad exista aproximativ 420 de dosare de expropriere a celor care detin suprafete de teren pe traseul viitoarei autostrazi.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea