Financiar

#pret #tranzit #gaz rusesc #ucraina #naftogaz #scumpit

Tranzitul gazelor rusesti prin Ucraina s-ar putea scumpi in 2009

Naftogaz ia in considerare o majorare a tarifelor la tranzitul de gaze naturale rusesti in 2009, a afirmat presedintele companiei ucrainene de gaze naturale , Oleg Dubina .

"Cand gazele naturale vor costa 400 dolari/ 1.000 de metri cubi, vom putea majora preturile de tranzit, cum este cazul in Slovacia (3,98 dolari/1.000 metri cubi/100 kilometri) sau in Cehia (4 dolari/1.000 metri cubi/100 kilometri)", a declarat seful Naftogaz, potrivit RIA Novosti.

"In ceea ce priveste costurile umplerii depozitelor subterane, acestea au fost evaluate la 39 dolari/1.000 metri cubi in Germania. Acesta este motivul pentru care le-am spus reprezentantilor Gazprom ca am putea urca preturile, dar la ce ar folosi acest lucru? Toate preturile pe care le vom creste se vor intoarce impotriva noastra sub o forma sau alta", a mai spus Dubina.

Presedintele Naftogaz a promis, de asemenea, "sa mai negocieze" in ceea ce priveste pretul de 230 dolari/1.000 metri cubi pentru gazele naturale rusesti vandute Kievului. In prezent, Ucraina plateste 179,5 dolari pentru 1.000 de metri cubi, un pret mult mai mic decat cel cerut de Moscova tarilor din UE.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea