Financiar

#banci pierderi #madoff frauda banci #frauda bancara miliarde #schema madoff

Tot mai multe banci anunta ca sunt victime ale schemei lui Madoff

Marile grupuri bancare internationale din Asia si din Europa au estimat luni ca valoarea totala a pierderilor inregistrate in urma posibilei fraude de 50 miliarde dolari, comisa de traderul american Bernard Madoff , este de ordinul sutelor de milione.

Mari nume din sistemul financiar international si-au anuntat nivelul "expunerii" la produsele societatii de investitii conduse de Madoff, un trader american foarte respectat pana in prezent, acuzat acuzat ca a derulat o schema Ponzi de 50 miliarde dolari, informeaza AFP.

O schema Ponzi este un vehicul ilegal de investitii care aduce castiguri investitorilor mai vechi cu bani de la noi investitori si care depinde de o serie constanta de noi investitii. Directorul general al Fondului Monetar International (FMI), Dominique Strauss-Kahn , a deplans faptul ca Statele Unite nu au fost supuse niciodata evaluarilor din partea Fondului. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea