Financiar

#companii #top #reputatie

Top 10: Companiile cu cea mai buna reputatie din lume

De la gigantul Google la producatorul auto Volkswagen, toate marile companii au inteles ca succesul nu apare peste noapte, ci este rezultatul reputatiei construite cu atentie in ochii consumatorilor. Reputation Institute a realizat un sondaj cu privire la reputatia a 600 de mari companii din toata lumea.

Esantionul a fost alcatuit din consumatori din 24 de tari, incepand cu Brazilia si pana la Coreea de Sud. Criteriile dupa care au fost punctate companiile au fost produsele si serviciile lansate, gradul de inovatie, conditii la locul de munca si leadership .

Ocupantele primelor locuri in topul companiilor cu cea mai buna reputatie au in comun inovatia. Google, primul loc, si Sony, locul al doilea, au atras admiratia consumatorilor prin noile tehnologii lansate.

Pe langa motorul de cautare, Google ofera servicii gratuite de e-mail, harti sau calendare.

Sony, al doilea producator de electronice din lume, dupa Samsung, are o istorie de 54 de ani, timp in care a lansat televizioare si playere audio cu totul diferite de ce era pe piata.

Cele doua companii au anuntat saptamana trecuta un parteneriat, pentru lansarea platformei Google TV .

Admiratia consumatorilor pentru compania Apple are la baza doua coordonate: Steve Jobs si produsele gandite de el.

In prima luna de la lansarea iPad-ului, tableta s-a vandut intr-un milion de exemplare.

Compania suedeza Ikea, cel mai mare retailer de mobila din lume, a revolutionat felul in care oamenii intelegeau mobilarea casei, propunandu-le sa-si construiasca singuri mobila, la preturi mai mici.

BMW a derulat, in februarie, o campanie de rebranding, mizand pe imaginea de companie care isi face clientii fericiti.

"Fundatia Bill si Melinda Gates" sustinuta de fondatorul Microsoft, Bill Gates, are ca scop sa imbunatateasca sistemele de santate si de educatie din intreaga lume.

Astfel, imaginea companiei care tintea monopolul cu orice pret s-a transformat in imaginea unei companii abordabile, deschise si careia ii pasa de consumatori.

Incepand cu 1998, compania L'Oreal ofera o bursa de 100.000 de dolari femeilor din domeniul cercetarii.

Iata topul companiilor cu cea mai buna reputatie, potrivit Forbes:

1 Google

Gigantul Web a castigat admiratia consumatorilor prin serviciile si produsele gratuite pe care le ofera. Decizia de a se retrage din China a aratat ca, pentru Google, transparenta nu si-a pierdut din importanta.

2 Sony

Compania asiatica a castigat recunoasterea clientilor din toata lumea, multumita produselor sale dar si a respectului cu care isi trateaza angajatii.

3 The Walt Disney Company

Companie de divertisment prin excelenta, ce detine canale media si parcuri tematice, Disney este admirata pentru felul in care promoveaza valorile familiei.

4 BMW

masini nu merg la fel de bine ca in anii trecuti, iar clientii care isi permit o masina noua se orienteaza catre companiile recunoscute asa cum este BMW.

5 Daimler

Prestigiul Daimler s-a construit in jurul conexiunii emotionale pe care compania germana a stabilit-o cu clientii sai.

6 Apple

Compania lui Steve Jobs si-a cucerit consumatorii prin produsele sale inovatoare. Cel mai recent exemplu este iPad-ul, tableta care s-a vandut intr-un milion de exemplare, in numai 30 de zile.

Insusi Steve Jobs a devenit un brand, datorita stilului sau de conducere.

7 Nokia

Succesul companiei finlandeze se bazeaza pe ideile inovatoare cu care creeaza modele de telefoane sau aplicatii pentru acestea.

Nokia este apreciata si pentru actele sale filantropice, prin care introduce beneficiile comunicatiilor mobile in tarile slab-dezvoltate.

8 Ikea

Compania suedeza a revolutionat piata mobilei, in toate tarile in care si-a deschis magazine. Ikea este cunoscuta si pentru stilul de leadership promovat.

9 Volkswagen

Reputatia producatorului auto s-a construit pe bazele leadership-ului puternic si a conditiilor bune, la locul de munca. Consumatorii vad in Volkswagen o companie vizionara si responsabila.

10 Intel

Microcipurile Intel sunt folosite in constructia de calculatoare, televizoare si masini, nelipsite din viata unui consumator.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea