Financiar

#tineri #job #slujba

Tinerii vor salarii mari si sefi corecti de la primul job

Tinerii cu varste intre 15 si 25 de ani, dintre care multi nu au lucrat niciodata, isi doresc sa aiba salarii mari si sefi "corecti", potrivit unor studii in domeniu.

In schimb, angajatorii isi doresc candidati profesionisti si instruiti, se arata in doua studii realizate in cadrul proiectului strategic "Campanie de comunicare privind serviciile SPO oferite tinerilor si angajatorilor", relateaza Mediafax.

Din totalul persoanelor intervievate, aproape doua treimi (65,2 la suta) nu au fost angajati in ultimele sase luni, iar 32 la suta de pe peste sase luni, cei mai multi fiind, anterior, elevi (34,8%) sau studenti (12,4%).

Peste 41 la suta din participantii la studii folosesc Internetul pentru a-si cauta un loc de munca, in timp ce 38,4 la suta se bazeaza pe informatiile de la Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca , 26,6 la suta pe informatiile din presa scrisa , iar 22,8 la suta sunt influentati de informatiile de la televizor.

De asemenea, mai mult de jumatate spun ca s-au adresat direct angajatorilor in vederea obtinerii unui job.

Aproape 80 la suta din tineri sustin ca nu au refuzat nici o oferta de serviciu, pana acum, restul declarand ca au spus "nu" cel putin odata.

De cealalta parte, angajorii au declarat ca cea mai frecventa metoda de recrutare o constituie anunturile in presa locala, urmate de anunturile la sediul agentiilor locale de ocupare a fortei de munca, cele pe Internet, recomandarile personale si participarile la targurile de joburi.

De asemenea, ei spun ca tinerii candidati trebuie sa fie instruiti, buni profesionisti, activi, cu initiativa si responsabili.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea