Financiar

#curs valutar #telefonie mobila #tarife #scumpiri

Telefonia mobila, mai scumpa cu 20%

Deprecierea rapida a leului a cauzat cresterea cu aproape 20% a costurilor serviciilor de telefonie mobile in primele doua luni ale anului.

Cresterea la 4,28 lei a cursului de schimb cu euro, fata de 3,6 lei la inceputul anului, a adus cresteri semnificative ale preturilor pentru romanii care au veniturile in RON. Produsele si serviciile de telefonie mobila s-au scumpit practic cu 20%.

Liviu Nistoran , presedintele Autoritatii Nationale pentru Comunicatii (ANC), considera ca, in ultimele doua luni, veniturile medii ale operatorilor pe client s-au redus cu 6%-7% mai reduse fata de aceeasi perioada a anului trecut. Veniturile medii s-au situat la circa 50 de euro pe utilizator si au scazut profitul firmelor de telefonie mobila.

Reprezentatii Orange cred ca tarifele sunt accesibile si ca vor scadea in continuare pe termen lung. "Indiferent de situatia conjuncturala a ultimelor catorva luni, tendinta de scadere a tarifelor se va manifesta si in viitor, pe termen mediu si lung, datorita competitiei puternice de pe piata telecom", a declarat Dorin Odiatiu, Marketing Director la Orange Romania pentru Evenimentul Zilei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea