Financiar

#taxe impozite #sorin oprescu #majorare #orase #terenuri

Taxele si impozitele vor creste cu 16% si in Bucuresti

Impozitele pentru case, terenuri si masini vor creste cu 16% si in Capitala, din cauza ordonantei guvernamentale care obliga la acest lucru orasele cu datorii.

Intrebat ieri daca taxele si impozitele vor creste pentru bucuresteni, Sorin Oprescu, primarul Capitalei, a precizat ca "vor creste cu 16, respectiv 16,1% in unele cazuri, taxele pentru case, terenuri si masini. Pentru ca asa a hotarat Guvernul".

Edilul a spus ca modificarea nivelului taxelor si impozitelor locale in Capitala incepand cu acest an va fi supusa la vot in cadrul sedintei de astazi a Consiliului General al Municipiului Bucuresti.

Sorin Oprescu a explicat ca, desi trei din cele sase sectoare nu au datorii, Bucurestiul se incadreaza in prevederile ordonantei care stabileste cresterea impozitelor cu 16%, deoarece, in viziunea Ministerului de Finante, "este tratat unitar".

Primarul a tinut sa mentioneze ca majoritatea taxelor care tin strict de municipalitate nu va creste. Exceptie vor face taxa pentru eliberarea certificatului de urbanism pentru suprafete cuprinse intre 151 si 250 metri patrati, respectiv cea pentru certificatul de urbanism pentru suprafete mai mari de 1.000 de metri patrati. Majorarile vor fi de un leu, respectiv doi lei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea